93 249 22 24 | 693 10 12 88

info@noes.net

Avda. Rabassaires, 28 1 Planta

Mollet del Vallès 08100, Barcelona

Dilluns - Divendres 9:00 | 18:00

El coronavirus canvia els hàbits asseguradors
La Teva Assegurança

La Teva Assegurança

El coronavirus canvia els hàbits asseguradors

Els efectes de la pandèmia es noten en l'increment de l'interès per la ciberseguretat o en l'augment de l'ús del cotxe.

Els efectes de la pandèmia es noten en l’increment de l’interès per la ciberseguretat o en l’augment de l’ús del cotxe.

És clar que la crisi causada pel coronavirus ha canviat per obligació molts hàbits dels espanyols. El primer i més obvi és el de recloure’s a casa, però al voltant d’aquest primer efecte de la pandèmia podem trobar molts altres hàbits que canvien i afecten molts sectors professionals. El món assegurador no està exempt d’això i podem veure durant aquests dies molts exemples. Un d’ells és l’increment de ciberatacs i, en conseqüència, de l’interès per contractar productes de ciberseguretat. Un altre és la disminució del trànsit de vehicles durant l’estat d’alarma el que ha provocat una reducció de la sinistralitat. No obstant això, ara es detecta una tendència contrària que permet predir que en les pròximes setmanes es produirà un increment del trànsit de cotxes que serà major al qual existia abans de la pandèmia.

Una de les conseqüències visibles de la pandèmia és l’augment del ciberdelicte, que ja en circumstàncies normals representa cada dia més una amenaça. A Espanya es produeixen anualment més de 100.000 atacs a empreses i particulars. Però ara s’està veient la proliferació d’atacs aprofitant la crisi de la Covid-19. Són atacs de tota mena: des de lleus que a penes tenen conseqüències fins a greus que amenacen infraestructures essencials com els hospitals.

Un tipus d’atacs recurrents actualment és el que usa dominis relacionats amb el coronavirus. Hi ha 24.000 dominis, segons dades COVID-19. En l’actualitat, aquests són més de 24.000, la majoria d’ells dominis creats en plena crisi. S’ha detectat també un gran augment del nombre de correus electrònics que inclouen documents adjunts que prometen informació d’interès i que en realitat oculten programari maliciós. Un dels camins que usa el ciberdelinqüent és el d’atreure a les víctimes cap a una pàgina web des de la qual intenta accedir a les seves dades personals. Tot això ha provocat un major interès per la contractació d’assegurances que ofereixin protecció davant aquesta classe de riscos. La proliferació del teletreball, per exemple, ha obligat les empreses a reforçar les mesures de seguretat.

En un altre àmbit està el ciber espionatge que aquesta afectant governs i empreses relacionades amb el desenvolupament de recerques en el camp de la biomedicina. Hi ha molts interessos i molts diners en joc i això és garantia d’atreure també als delinqüents.

Baixa el transport públic; puja el vehicle privat

Una altra de les conseqüències col·laterals de la pandèmia que vivim en l’actualitat és la reticència a l’ús del transport públic per a intentar evitar el risc de contagi. El 20% de les persones que usava el transport públic amb normalitat durant el seu dia a dia ha admès que quan acabi el seu confinament passarà a utilitzar el seu propi cotxe per als desplaçaments que realitzi per causes professionals o personals. Aquesta és una de les principals conclusions de la tercera onada de l’estudi de l’Observatori de Conductors realitzat pel Real Automòbil Club d’Espanya, centrat en aquesta ocasió en la incidència que la Covid-19 ha tingut i tindrà en el trànsit de vehicles.

A més, pràcticament el 100% dels quals usaven el cotxe diàriament per a desplaçar-se al treball asseguren que continuaran fent-ho i, fins i tot, un 25% dels quals es desplaçaven caminant al lloc de treball admeten la seva intenció de variar aquesta rutina i d’agafar el seu cotxe per a anar a treballar.

D’altra banda, el 70% dels consultats reconeix haver hagut de conduir durant en algun moment durant l’estat d’alarma. El motiu principal ha estat desplaçar-se per a realitzar la compra (83%). Altres motius han estat anar a la gasolinera (53%), anar a treballar (39%), acudir a la farmàcia (39%) o anar a visitar a familiars pròxims i de major edat (22%).

Una altra dada que crida l’atenció és que un percentatge molt petit (3,5%) declara haver agafat el cotxe sense cap motiu i simplement per a abandonar el confinament d’una forma momentània. Segons els càlculs del RACE, aquest percentatge equival a uns 900.000 conductors en tota Espanya.

El citat estudi també aborda altres aspectes del confinament. Entre els principals hàbits de la població confinada destaca l’ús de la televisió (95,4%) i de les vídeo trucades (75%). Finalment, més de la meitat de les persones consultades (58,8%) han indicat que està treballant des del seu domicili.

Comparteix aquest post

La Teva Assegurança

La Teva Assegurança

PER CATEGORIES