

La Teva Assegurança
Guia per sobreviure en temps de videoconferències
El confinament generalitzat a causa de la pandèmia ha convertit es videoconferències en una activitat quotidiana, que fins a aquest moment eren utilitzades per una minoria de persones. Davant l’obligació de realitzar aquestes videotrucades, existeix la necessitat de triar l’eina més adequada. Aquesta és una guia de les més populars.
Zoom
Zoom s’ha convertit probablement en el més popular dels programes de videoconferències. Destaca per la seva facilitat d’ús i per la seva versatilitat. És senzilla, però potent. Permet organitzar sales de conferència i seminaris web. Té a més algunes característiques molt apreciades pels consumidors, com la de poder canviar el fons de la videoconferència i no haver de mostrar l’habitació des de la qual es fa la crida. D’altra banda, la possibilitat que múltiples usuaris comparteixin les seves pantalles simultàniament minimitza la fredor d’aquesta mena d’eines. Una altra particularitat interessant és que la trucada també es pot gravar.
Zoom admet fins a 100 persones per crida i permet emetre webinars en directe, amb opció d’enviar preguntes i programar enquestes.
El nivell bàsic de Zoom és gratuït i ofereix reunions de fins a 100 participants amb un límit de temps de 45 minuts. La modalitat Pro comença en 13,99 euros al mes per amfitrió i existeix la modalitat Business amb més funcionalitats.
Microsoft Teams
L’alternativa oferta per Microsoft és gratuïta durant sis mesos. És una suite integral que no sols ofereix videotrucades o videoconferències: permet intercanviar arxius i compartir i modificar-los. L’opció xat és la que permet reunions per àudio o vídeo amb altres persones. Lògicament, funciona molt bé compartir documents amb productes Microsoft com Word, Excel i PowerPoint. També permet unir a l’anomenada a persones que no usen Microsoft Teams.
Microsoft Teams té un límit de 50 persones. El servei està disponible de manera gratuïta, però sense accés a les funcionalitats més sofisticades i limitant la grandària dels arxius compartits.
Google Meet Hangouts
El programa de Google està disponible des de menys de 5 euros. Google Hangouts Meet, conegut també com Meet, té similituds amb la G Suite de la companyia del cercador. Permet reunions de fins a 250 persones i pot també transmetre macro esdeveniments amb més de 100.000 espectadors. La funcionalitat que més interès té és la de compartir la pantalla amb la resta del grup per a posar informació en comú.
Google Meet està inclòs en la G Suite, amb diferents nivells.
Skype
Microsoft també és propietari de Skype, que va ser la primera aplicació realment massiva per a trucades de veu i videotrucades. Va néixer en 2003 i ha anat evolucionant a mesura que ha anat creixent en nombre d’usuaris. Permet compartir la pantalla, té xat instantani i, des de fa poc, presenta l’opció de desenfocar el fons per a ocultar el lloc des del qual es realitza la connexió, Continua sent gratuït i el seu funcionament és molt estable tant des d’ordinadors personals com des de mòbils.
What’sApp
És la plataforma més popular. A Espanya està instal·lada en més del 90% dels telèfons mòbils. Permet videotrucades i és molt útil per a reunions amb pocs assistents, ja que només permet la connexió entre quatre persones. És gratuïta i molt fàcil d’usar.
Facebook Messenger
Gratuïta, està en la mateixa gamma de productes que What’sApp. Molt simple, no està enfocada en el món professional. Permet un màxim de sis persones en primer pla de la pantalla, però existeix l’opció d’estar en segon pla. Inclou filtres i animacions.
Facetime
Gratuïta, és una opció disponible en tots els dispositius Apple: Mac, iPhone i iPad. Poden connectar-se fins a 32 persones en una sola trucada i inclou filtres i animacions.
Comparteix aquest post
