93 249 22 24 | 693 10 12 88

info@noes.net

Avda. Rabassaires, 28 1 Planta

Mollet del Vallès 08100, Barcelona

Dilluns - Divendres 9:00 | 18:00

La falta de ventilació, el principal error en les llars durant la quarantena
La Teva Assegurança

La Teva Assegurança

La falta de ventilació, el principal error en les llars durant la quarantena

La ventilació de les llars espanyoles dista molt de ser òptima, especialment en els habitatges de gent gran.

El llarg confinament al fet que s’ha vist sotmesa la població espanyola ha permès conèixer amb major exactitud l’estat actual dels habitatges espanyols. L’estudi ‘La salut de la teva llar en temps de confinament’ ha tret a la llum freqüents hàbits incorrectes en termes de salubritat en l’habitatge. Concretament, només un 23% de les llars amb persones majors ha canviat els seus hàbits de ventilació, que és insuficient i pot provocar greus perjudicis a la seva salut si se superen certs nivells de concentració de C02.

Aquest període ha servit perquè un 10% dels espanyols hagi adaptat la seva llar per a cobrir les noves necessitats, com el teletreball, l’estudi online o la pràctica d’exercici físic. Les solucions modulars, com els envans mòbils, són la solució per a realitzar modificacions d’espais.

Una altra dada cridanera del citat estudi, realitzat pel Grup Mútua de Propietaris i el Consell General de l’Arquitectura Tècnica d’Espanya (CGATE), és que el 74% dels espanyols reconeix que s’ha adaptat perfectament bé a viure en règim de confinament. En general hi ha hagut bona adaptació a la nova realitat, però l’informe revela també que s’han comès alguns errors que poden influir de manera negativa en la salut, especialment en les llars amb persones de més de 70 anys.

Segons l’estudi, encara que el nombre de cops que es ventila ha estat gairebé el mateix abans i durant el període de confinament -passa d’1,3 a 1,5 vegades al dia, es percep un augment de 17 minuts en la ventilació de la llar durant la pandèmia. Les persones de més de 70 anys són les que menys han variat els seus hàbits de ventilació respecte a abans del confinament: 23% enfront del 62% de les llars de 18 a 35 anys.

Els responsables de l’informe reiteren que la qualitat de l’aire interior dels habitatges pot afectar directament la salut de les persones que les habiten, especialment a les més vulnerables, per la qual cosa és aconsellable ventilar l’habitatge diàriament tres o quatre vegades durant uns deu minuts.

Respecte al grau d’adaptació a l’estat de confinament, l’informe destaca que, en general, les persones majors (76%), els habitatges amb major nombre de persones (81% si viuen més de 6) i els que viuen en cases unifamiliars o amb més metres quadrats (95% si és superior a 150 m²), són les que en major proporció s’han adaptat millor a viure en aquesta situació.

També assenyala l’estudi que alguns hàbits han canviat, entre els quals destaquen els relacionats amb la prevenció de la COVID-19: rentar-se les mans (un 88% assegura fer-ho amb més freqüència) i netejar més (55%). Un 49% dels espanyols ha fet més exercici físic durant el confinament. El temps de somni també ha variat, augmentant una mitjana de 23 minuts, fins a aconseguir les 7 hores 45 minuts.

Comparteix aquest post

La Teva Assegurança

La Teva Assegurança

PER CATEGORIES